ARDF

Отлично начало на Световното първенство по радиозасичане. В дисциплината, където имахме най-много очаквания нещата в по-голямата си част се поучиха. Андрея Дяскова, Иван Сираков защитиха световните си титлите, съответно при W19 и М21. Евангелина Дяскова потвърди второто си място при W19. Много малко в края на маршрута не достигна на Антоанета Дяксова да се качи на подиума ... Всички се справиха отлично !!!

 

 
От 23 до 25 юни в Дивчибаре, Сърбия се проведе 12-то Балканско първенство по радиозасичане.
Девет държави от Балканския полуостров взеха участие: Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватска и Черна гора.
България спечели четири медала - два златни и два сребърни.
Балкански шампиони станаха:
Ценко Ценков (категория М19) и
Христо Гарипов (М70),
 
а вицешампиони Панайот Данев (М70) и Милен Късев (М40).
 
Виктор Ценков се класира четвърти в категория М21, а Владислав Боев - пети в М50. Останалите двама българи Васил Зашев (М16) и Димитър Кирев (М60) не попаднаха в първите шест в своите категории.
 
Следващото Балканско първенство през 2018 година ще се проведе в Румъния.

На проведеното между 17 и 23 август 2015г. в Марианске лазне, Чехия Европейско първенство по радиозасичане отборът на България постигна впечатляващи резултати! Това първенство за нас бележи успехи сравними с представянето ни на Световното първенство в Швейцария през 1988г. и Еврoпейското първенство в Обзор през 2009г.

Европейското първенство за юноши по радиозасичане (EYAC) през 2014г. ще се проведе в Приморско!

От 10 до 16-ти Септември в Сърбия се преведе 16-тото Световно първенство по радиозасичане.

Избраният от организаторите състезателен център – курорта Копаоник предложи много интересни и трудни терени за четирите старта. В състезанието взеха участие над 350 състезатели от 30 страни.

Българският отбор бе представен от 14 състезатели – комбинация от опит и млади надежди.

Additional information